Наставникът на Реал Мадрид-Карло Анчелоти даде може би последната си пресконференция преди мач от Примера. Италианецът беше разпитан обстойно за бъдещето си и за това кой носи вината за проваления сезон на "лос бланкос". "Не съм говорил с клуба. Оставам треньор, докато не ми кажат друго. След срещата с Хетафе, в неделя или в понеделник, ще се срещнем и ще дискутираме бъдещето", заяви Карлето.

"Нормално е да се спрягат много имена за мястото ми. Изненадан съм, че някой е изненадан. Във физическо отношение бяхме по-добри от миналия сезон, макар че през февруари ни сполетяха някои сериозни контузии като тези на Рамос, Модрич и Хамес", довери той.

"Винаги съм бил в добри отношения с Флорентино Перес, но сега той трябва да вземе важно решение. Ако остана, ще съм доволен. Ако си тръгна, ще си тръгна с две прекрасни години зад гърба си. Всеки един може да продължи по свой собствен път", философски каза треньорът на детронирания европейски шампион.

"Не, Икер не е молил да играе в последния мач. Аз реших да пусна Кейлор срещу Еспаньол, а Икер в последната среща. Икер иска да остане в Реал Мадрид", потвърди специалистът. "Кристиано направи максимума за отбора. Не може да се иска повече от него.  Кроос и Хамес направиха силен сезон. В тяхно лице Реал Мадрид привлече двама футболисти за бъдещето на отбора", каза още Анчелоти.

"Лос меренгес" завършват сезона утре от 21,30 часа срещу Хетафе.