Гаел Монфис коментира предстоящия демонстративен мач срещу Григор Димитров. Броени часове преди шоуто в зала "Арена Армеец", 24-ият в световната ранглиста французин сподели на специална пресконференция какво знае за страната ни, какво мисли за българския си съперник, като коментира и атентатите в родината му. Монфис не пропусна да признае и кой е най-трудният му съперик.

"Не усещам нищо специално, когато играя срещу Джокович, Федерер или някой от другите водещи тенисисти. За първи път се изправих срещу Новак, когато бях на 12 и не помня кайкво точно съм мислел тогава. Сега обаче той е легенда. През тази година е невероятен. За мен той е най-трудният противник", каза Монфис.

"За първи път съм тук и не знаех нищо преди тази сутрин. Видях сградата на Парламента, както и "Александър Невски". Направих няколко снимки. Трудно е с времето, но се опитах да се разходя. Видях, че днес е "черен петък" и при вас. Утре ще имаме повече време сутринта. Видях в google, че имате много църкви и ще ги разгледам.

Григор е чудесен. Добри приятели сме. Познаваме се отдавна. Ако говорим за тенис - за мен той ще вземе титла от Шлема.

Продължава да се развива и мисля, че скоро ще постигне целта си и се надявам да го подкрепите".