Литекс разгроми Светкавица с 6:0 в мач от третия кръг на „А” група, игран в Ловеч. Старши треньорът на „оранжевите” Любослав Пенев бе решил да даде почивка на двама от основните си играчи Христо Янев и Петър Занев.

С този си ход, специалистът целеше да запази силите на двамата за реванша с Динамо в Киев, който е в четвъртък.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше разгрома. Двата тима стояха равностоино на терена. Шампионите разиграваха предимно в центъра, без да бързат особено за вкарването на гол. В 18-ата минута, Литекс все пак излязоха напред в резултата.

Момчил Цветанов изпълни корнер, нападателят Светльо Тодоров съумя от малък ъгъл да прати топката в мрежата на Димов за 1:0. До края на полувремето шампионите демонстрираха повече от лежерен футбол. На няколко пъти Светкавица можеха да се възползват от това, но не знаеха точно как да го направят.

През втората част влезлият на мястото на Том – Мирасема бе повече от амбициран да се доказва пред Любо Пенев. В едно от първите си докосвания на топката, бразилецът можеше да удвои резултата, но опасният му удар нацели гредата.

В 55-ата минута все пак това се случи и Мирасема записа името си сред голмайсторите. Основна заслуга за попадението имаше Флорес, който намери отлично излизащия на скорост бразилец, който от около 15 метра се разписа за 2:0. В средата на втората част капитанът на тима Небойша Йенкович получи травма от безобидно единоборство и се наложи да бъде заменен от Кодо.

Капитанската лента сложи защитникът Николай Бодуров, който за първи път получи тази чест откакто е в състава на шампионите. В 73-ата минута, Литекс достигнаха до нов гол, след като Флорес подаде майсторски към Кодо, който от границата на наказателното поле стреля и направи резултата класически.

Пет минути по-късно, отново Флорес асистира, този път към Момчил Цветанов, който съумя да отбележи за 4:0. Играчите на Литекс не се смилиха над гостите си, които тотално рухнаха след четирите гола и им вкараха още един.

Три минути преди края Кодо засече с глава за 5:0. Секунди преди края, Момчил Цветанов оформи разгромното 6:0.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВОЯ НА СРЕЩАТА ТУК!