Както стана ясно преди минути Пламен Константинов е новият треньор на българския национален отбор по волейбол. Това решение напълно единодушно бе прието на заседанието на Управителния съвет на БФВолейбол. Членовете на съвета официално приеха оставката на досегашния наставник Камило Плачи и избраха за негов наследник бившия капитан на България и настоящ треньор на Губерния Нижний Новгород.

Мъж на годината за 2009-а година ще бъде начело на волейболистите ни на предстоящото Световно първенство в Полша.

Пред "Дарик" Константинов сподели, че основната му цел в момента е Световното първенство, а в по-дългосрочен план ще се мисли по-късно. Константинов е получил разрешение от ръководството на клубния си тим да преговаря за договор само до Мондиала, а за удължаване ще се говори на следващ етап.

Бившият посрещач няма да прави драстични промени в тима, а само ще опита да "добави качество в щаба".

Желанието на Константинов е и в националния отбор негов помощник-аналитик да бъде италианецът Алесандро Пироли, с когото работи в Губерния. Останалите италиански специалисти в щаба на Камило Плачи, както и статистикът ще останат на постовете си до шампионата на планетата. Мениджър на тима ни остава Владимир Николов.