Бойко 1:1 извъртяха Марек и Малеш в контрола, играна на стадиона в Микрево. Срещата започна с лек натиск на дупничани в първите минути, като в 4-ата след центриране от фаул на Анжело Кючуков отляво братовчед му Янек с глава разтресе дясната странична греда на Пенчев. По-късно Иво Паргов и Игор Таскович се озоваха в удобни позиции за стрелба, но стреляха неточно.

Постепенно играта се поизравни и домакините от Микрево заиграха в своя стил. Александър Симеонов и особено Марин Георгиев бяха неудържими. В 23-ата минута Марин Георгиев от фаул от 25 метра отбеляза рядко красив гол, като изпрати със силен шут топката над стената на Марек и коженото кълбо се оплете в горния десен ъгъл на Белчев за 1:0.

На два пъти по-късно отново Марин Георгиев се озова пред вратата на гостите, но Янек Кючуков и Игор Таскович се изпречиха на пътя му и не позволиха да обстрелва вратата на Белчев. Към средата на първата част се появиха и някои остри сблъсъци на терена, но опитният главен съдия Никола Якимов реагираше навреме.

Отборът на Марек атакуваше противника си по десния фланг чрез Димитър Георгиев-Шустера и Иван Редовски, но по-активният отбор на терена продължи да бъде този на Малеш. В 37-ата минута Георги Жежев опита да прехвърли от 30 метра вратаря Белчев, но не успя. Четири минути по-късно Даниел Младенов от Марек се пребори с Георги Мицев в наказателното поле на домакините и стреля от движение, но топката профуча отдясно на Пенчев.

След почивката и двамата наставници пуснаха в игра футболистите от резервната скамейка. В 53-ата минута Анжело Кючуков от фаул отляво технично прехвърли изградената стена на Малеш, но изпрати топката в напречната греда зад Пенчев. Наставникът на Марек Георги Димитров-Джеки пусна в игра и Еньо Кръстовчев. В 70-ата минута Анжело Кючуков от фаул пак отляво прехвърли изградената стена на Малеш и топката тупна над късно плонжиралия вратар Пенчев за 1:1.