Симона Халеп продължава победния си ход на американска земя и след като триумфира с трофея в Индиън Уелс, днес световната №1 започна с победа участието си на турнира в Маями. В двубой от втори кръг румънката се изправи срещу бившата №7 Никол Вайдишова и макар да загуби сет, все пак не допусна да се стигне до изненада, надигравайки чехкинята с 6:4, 2:6, 6:1.

Срещата започна с продължителен гейм, в който Халеп все пак се добра до възможност за пробив и моментално я реализира, но още в следващия гейм допусна Вайдишова да достигне до рибрейк. При 1-1 румънката отново имаше брейкбол, който обаче пропусна, но малко по-късно получи нов шанс в подаването на противничката си, този път не сгреши и се поздрави с успеха в откриващата част.

Във втория сет обаче Халеп изпитваше сериозни затруднения на свой сервис и загуби всичките си четири подавания, като от своя страна реализира само два брейка и Вайдишова вкара мача в решителен трети сет. Там обаче румънката отново пое инициативата и набързо наниза пет поредни гейма преди съперничката ѝ да вземе "гейма на честта", а при 5-1 се възползва още от първия си мачпойнт.

В трети кръг Халеп очаква Камила Джорджи, която се наложи над Алисън ван Уйтванк.