БФС ще се опита да спре излъчването на мачове от чужди първенства в България, ако те съвпадат по време с двубоите от „А" група. Това обяви президентът на футболната ни централа Боби Михайлов след заседанието на Изпълкома днес.

Боби се позова на правилника на УЕФА, в който има опция за т.нар. „блокирани часове". От БФС ще изпратят искане, с което тя да бъда активирана.

„Практиката показа, че интересът към българското първенство е най-висок. Защо обаче да спонсорираме и да плащаме на чуждестранния футбол", заяви Михайлов.

Ако действително тази клауза бъде активирана,то това ще означава, че ще можем да гледаме срещи от английската Висша лига (правата държи Нова Телевизия), Бундеслигата (Евроспорт2), испанската Примера и италианската Серия „А" (Булсатком) само когато не се играят български мачове.

Това драстично ще намали броя на предаваните пряко двубои от тези шампионати. Не се знае обаче как ще реагират притежателите на правата на споменатите първенства, които ще понесат огромни финансови загуби.