Бившият вече изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че подава оставка, тъй като е несъгласен с политиката и намеренията на новите собственици.

Това обяви самият той на извънредната си пресконференция, която даде на стадион „Васил Левски".

„Подал съм си оставката, тя е приета и вписана в Агенцията по вписванията. Защо? Абсолютно несъгласие с концепцията на мажоритарните в момента акционери. Те по една или друга причина не желаят това дружество да продължи в този си вид", заяви Тодоров.

„Те имат концепция, утре сигурно ще си я развият пред всички, но за мен тя е изключително рискова и за мен е необмислена от всички аспекти."

„При всички положения тя ще бъде много атакувана и юридически дори. За мен тази концепция трябва да е много изпипана, а не виждам как може да стане това. Най-малкото, до голяма степен УЕФА ще има много сериозни претенции", подчерта той, явно визирайки намерението на Ивайло Манджуков да обяви фалит на ЦСКА и да започне „на чисто".

„Пожелавам им успех в това което са намислили, аз не мога да го направя, но е изключително лесно нещо и като изпълнителен директор съм против това решение", заяви още веднъж Тодоров.

„Моята концепция не е променена от няколко години - да се оздрави съществуващото дружество и да не се разпилява актива, който е събран до този момент. Основният такъв са футболистите, защото такъв се гради трудно отбор", напомни той.