Националният ни отбор по вдигане на тежести за юноши ще може да участва на европейското първенство в Дурас, Албания. Това стана възможно, след като от БФ Вдигане на тежести изплатиха първата част от глобата от 465 000 долара на Международната федерация във връзка с 11-те национали, които бяха уличени в употреба на допинг.

От БФ Вдигане на тежести са превели над 100 000 долара, като е постигнато и споразумение за разсрочено плащане на останалата сума. Това пък автоматично дава право на страната ни да участва в международни състезания.

Както е известно, в края на месеца в България се очаква да пристигне президента на Международната федерация по вдигане на тежести Тамаш Аян, като с президента на БФ Вдигане на тежести Антон Коджабашев ще бъде обсъдено намаляването на наказанието на девет от тежкоатлетите ни от 4 на 2 години.

Както е известно, Алан Цагаев и Георги Марков бяха изхвърлени до живот тъй като бяха хванати с положителни проби за втори път. От БФ Вдигане на тежести обявиха още, и че предстои да бъде възстановено финансирането на клубовете от ДАМС. През ноември ще бъде проведен вторият кръг от държавното първенство за мъже и жени.