Семейство Манджукови ще притежава 1/3 от новия ЦСКА. Очаква се Петър и Ивайло Манджукови да получат огромна част от акци­ите и да поемат съответен дял от издръжката на клу­ба.

Ивайло Манджуков вече е провел няколко срещи с Божков и до края на годината ще излезе с официална пози­ция за случващото се в клуба. Баща и син Манджукови ве­че бяха част от ръ­ководството на ЦСКА, но се оттег­лиха през миналото лято, когато станаха катаклизмите на „Армията".

В момента всички дела в Борисовата градина се движат от синдик Дора Милева. Често пред определена група фенове излиза и говори Гриша Ган­чев, който по доку­менти няма нищо общо с ЦСКА и към момента не е дал и стотника за издръж­ката на клуба. Очак­ва се съвсем скоро той да спре да се за­нимава с „червени­те", които искаше да убие, сливайки ги с неговия Литекс.

Иначе плановете на Васил Божков за възраждането на ЦСКА са повече от сериозни. Един от най-богатите бълга­ри е готов да дава по 10 милиона лева на година за изд­ръжката на клуба.

Голяма част въпросната сума ще отива за погасяване на дълговете. Меж­дувременно ще се инвестира в стадион „Българска армия", както и в базата „Панчарево".

Бизнесменът има изготвен план за стадион „Българска армия", при който съоръжението ще получи категория 4 звезди и ще може да приема мачове от елиминационната фаза на европейски­те клубни турнири. За целта ще бъде изграден подземен паркинг. ЦСКА ще има осигурен бю­джет от 16 милиона лева за първата си година в „А" група, като при класиране за европейските клубни турнири сумата може да нарасне.

В същото време стана ясно. че Манджукови са го­тови да спонсори­рат и волейболния тим на ЦСКА.

„Армейците" нямат официален спонсор от години, а в мо­мента местят мачо­вете от първенство­то, за да спестят от сметки за ток.