Шестият кръг от родната „А" група предлага нови три срещи на футболния запалянко през почивния съботен ден. Най-голям интерес от тях предизвиква дербито между Локомотив (София) и Лудогорец.

„Железничарите" започнаха сезона колебливо, но с няколко успеха си създадоха отлични позиции, с които да атакуват заветната първа шестица през тази кампания. Момчетата на Димитър Васев не познават вкуса на поражението вече две срещи, като от също толкова не са допускали и попадение в своята мрежа. Традиционно, столичани играят слабо  срещу Лудогорец, но очакванията са за интересен и равностоен двубой. Домакините ще заложат на оптимален състав, като основен акцент може да поставим на нападателя Ламжед Шехуди.

Шампионите от Лудогорец отново ще дадат шанс за изява на своите резервни футболисти. Георги Дерменджиев очаквано ще запази титулярите за решителния сблъсък срещу Стяуа. Сигурен за стартовите 11 е Браян Ангуло, който вече е възстановен от своята неприятна травма. На вратата ще бъде Иван Чворович, а в нападение най-вероятно ще действат Кишада и Роман Безяк. Срещата ще бъде предавана пряко в ефира на Диема.

В друг мач от същия час, варненският Черно море посреща Локо (Пловдив). „Моряците" ще бъдат с нов треньор, като Кольо Спасов ще направи повторен дебют на „Тича". Домакините вече се заканиха, че ще направят всичко, за да постигнат първа победа за сезона. Двубоят пък ще бъде генерална репетиция за „смърфовете", които следващата седмица имат възлово пловдивско дерби срещу Ботев.

От 20:00 Берое домакинства на аутсайдерите от Хасково. Въпреки лошото си място в класирането, гостите са убедени, че ще измъкнат нещо от селекцията на Петър Хубчев. Всички двубои може да наблюдавате на живо с коментар по минути на Topsport.bg.

ЛОКО (СОФИЯ)-ЛУДОГОРЕЦ (Състави и коментар по минути)

ЧЕРНО МОРЕ-ЛОКО (ПЛОВДИВ) (Състави и коментар по минути)

БЕРОЕ-ХАСКОВО (Състави и коментар по минути)