Юлия Стаматова бе поставена под №4 в основната схема на турнира с награден фонд $10,000 в Ираклион (Гърция), където записа три поредни победи и достигна до полуфиналите, но там бе спряна от Река-Лука Яни (№335), отстъпвайки на водачката в схемата с 2:6, 2:6.

Все пак с класирането си за тази фаза на надпреварата Юлия си осигури четири точки за световната ранглиста, с които след две седмици ще подобри рекордното си класиране и ще направи своя дебют в Топ 500, изкачвайки се до около №480.

Именно унгарката бе партньорка на Стаматова в състезанието на двойки, където двете успяха да триумфират с титлата, след като по пътя си към финала постигнаха три победи след шампионски тайбрек, а днес се наложиха с 6:4, 6:4 над Анна Бондар и Далма Галфи.

За българката това бе четвърти трофей на двойки в професионалната ѝ кариера, както и втори в рамките на последните десетина дни, след като заедно с японката Юми Накано спечелиха титлата и на провелия се през изминалата седмица в гръцкия град турнир с награден фонд $10,000.