Стана ясен и вторият сблъсък от програмата на бойната гала вечер TWINS MMA 8!

Атрактивното шоу ще се състои на 13.12, от 20:00 часа, в традиционната за проявите на организацията столична зала "Христо Ботев".

И този път на ринга ще се качат състезатели както от България, така и от чужбина.

Втората потвърдена среща от файт картата на галата е в категория до 77 килограма. Ето кои са съперниците в нея, както и всички подробности за тях:

Александър Илиев срещу Бранко Бабачев

Бранко Бабачев е състезател по ММА и самбо, висок е 180 тежи 77кг. Редовен участник и медалист от държавните първенства по бойно самбо. На профи ММА ринга има 5 мача. Освен ММА-мачовете си, през тази година той има и две срещи на боксови гали, в които постигна две победи. Всичките му мачове до сега преминават основно в стойка. Участвал е на TWINS ММА в две категории - до 84кг и до 77кг. Подготовката си провежда при Емил Казаков, също така прави лагери с националните отбори по кикбокс и киокушин. За прецизни удари тренира кикбокс и при колегата си Георги Стефанов.

Александър Илиев е роден през 1986г. в град Русе, където започва да тренира джудо след това се мести да живее в град Пловдив и се подготвя в спортен клуб по бокс Ботев от 2010г. Личен треньор му е Арман Хакобян, носител на боксовата купа „Странджата". В тренировките си по джудо е подпомаган от европейския шампион Янислав Герчев. Александър изгря на аматьорския турнир купа „Арена". Той има 2 профи срещи и 2 победи. На предстоящия турнир Александър ще бъде подкрепян от многобройна пловдивска агитка.

Двамата бойци са с много сходни стилове на игра. Въпреки че Бранко започва със самбо, всичките му срещи протичат предимно в стойка, а това е любимата част от играта и на Александър. Среща с много въпросителни, относно това кой от двамата ще пласира по-точен и тежък удар и дали този път Бабачев ще покаже какво е научил от самбото.