Редица световни звезди в тениса, сред които и българският номер едно Григор Димитров, потвърдиха участието си на турнира в Базел.

Макар и да остава още близо половин година до началото на надпреварата, днес организаторите се похвалиха, че ни предстои страхотно състезание, в което ще участват някой от най-известните и атрактивни тенисисти в света.

Напълно очаквано участието си в турнира са потвърдили двете големи звезди на домакините Роджър Федерер и Стан Вавринка, а освен тях в швейцарския град ще видим още трима представители на Топ 10 в лицето на Рафаел Надал, Кей Нишикори и Милош Раонич.

Първата ни ракета Григор Димитров също ще се завърне в Базел през есента, като това ще бъде негово пето участие на "Swiss Indoors Basel". Българинът дебютира в състезанието още през 2008-а, когато отпадна в квалификациите, а през последните три години достигна на три пъти до четвъртфиналите, където бе спрян от Пол-Анри Матьо и на два пъти от Роджър Федерер.

Турнирът в Базел ще се проведе в периода 26 октомври - 1 ноември, наградният фонд е над 2 милиона евро, а категорията на състезанието е АТР 500.