ЦСКА (София) се изкачи на трето място в класирането на Суперлигата, след като надигра с 3:1 Арда (Кърджали) в столичната зала Христо Ботев. Мачът трябваше да се играе по програма в залата на Червените, но проливният дъжд създаде грижи на Александър Попов и в крайна сметка срещата бе преместена. В залата в кв. "Студентски град" пък имаше проблеми с терафлекса, които с дружни усилия на съдии, състезатели и треньори бяха разрешени.
Ето какво каза след края на двубоя мениджърът и треньор на ЦСКА Александър Попов за BGvolleyball.com.

- По-сладка ли е победата срещу Арда след всички проблеми, които предшестваха мача?
- Освен тези организационни проблеми, които ни съпътстваха през деня, от около две седмици някои от момчетата страдат от контузии. Така обаче пробвам други момчета на различни постове и се надявам да им бъде от полза, че толкова млади като Пламен Шекерджиев в случая да бъдат поливалентни, а не от самото начало да се специализират само в една позиция. Да, имахме някои трудности, но останах с чувството, че всички тези ситуации преди началото ни заредиха с хъс. Особено Ивайло Стефанов. Всички организационни трудности не свалиха ентусиазма, напротив - вдигнаха го.

- Каква е ситуацията с контузените Христо Цветанов, Веселин Илиев и Радослав Парапунов?
- Христо е на такава възраст, че трябва да се внимава много. Другите двама са млади. От началото на подготовката доста потренирахме, на ръба на риска именно защото са млади и сега ако не се сблъскат с по-тежките тренировки, няма как да стане. И в конкретния случай двамата страдат. Ще пострадат и след това трябва да се научат бързо да влезнат в ритъм. Всичко е училище, за младите ЦСКА е училище, в което се сблъскват с проблеми. Трябва само да ги мотивират и да ги прави по-силни. Травмите им не са тежки, след две седмици ще отшумят. Въпросът е как ще се адаптират отново, но от всяка ситуация трябва да се изважда поука и някакъв положителен извод. Притеснение няма, ще го надживеем.

- Най-верните ви фенове отново не спряха да ви подкрепят през цялото време?
- Да, и искам да им благодаря още веднъж, че въпреки промяната на залата в последния момент и проливния дъжд те отново дойдоха, за да ни подкрепят, както само те могат.

- Предстои гостуване в Добрич?
- Тежко пътуване за нас, но не от гледна точка на съперника, а от тази на организацията ни. Най-скъпото ни гостуване, а от там и най-трудното. Тръгнали сме, ще стигнем до Добрич. И те имат млади състезатели през този сезон, както и ние. Дано се подготвим хубаво през седмицата и понесем добре пътя, за да направим хубав мач.