Бургаската легенда Златко Янков влиза в щаба на Радостин Кишишев. Новината съобщи самият той за „Черноморски фар".

Фара призна, че с удоволствие е приел предложението на Верея (Стара Загора) и е убеден, че ще помогне на отбора да остане във втория ешелон.

„Бяхме говорили с Кишишев, самият той настоя да вляза в екипа му. В сряда окончателно си стиснахме ръцете и започвам работа. Чака ни много труд, предстои ни да правим селекция, подготовка. Отборът няма много точки, целта ни е да натрупаме повече и да останем в Б група", заяви Фара. Той ще бъде помощник треньор заедно със Живко Желев.

Златко Янков е бивш български футболист, национал. Роден е на 7 юни 1966 г. в Грудово. Играл е като защитник и дефанзивен полузащитник за Странджа, Нефтохимик, Черноморец, Левски (София), Локомотив (София), Камено, Реал Валядолид, Байер Юрдинген и турските Бешикташ , Аданаспор, Ванспор и Генчлербирлиги.

Шампион на България през 1993, 1994 и 1995 г. с Левски (Сф). Носител на купата на страната през 1991, 1992 и 1994 г. с Левски (Сф). На 13 август 2003 г. прекратява футболната си кариера с бенефисен мач в Бургас. В началото на сезон 2014/2015 Златко Янков беше старши треньор на Спартак /Варна/ от втория кръг до десетия кръг в първенството на Б група. Преди това беше начело на Нефтохимик.