Кубрат Пулев най-после получи уникалната възможност да се бори за световната титла в тежка категория срещу Владимир Кличко. Мачът, който ще се състои в зала О2 World Arena в Хамбург на 6 септември, се очаква с огромен интерес. Фенове от цял свят ще пътуват за Германия, за да гледат на живо сблъсъка на двамата титани.

Билетите започват да се разграбват като топъл хляб още от първия ден, но все още може да бъдат намерени и закупени. Точните сметки показват, че най-евтиният вариант е да се пътува до Хамбург с кола, с поне още четирима човека, да се спи в хостел и да се купи билет до 100 евро за по-отдалечено място в залата. Целият масраф в този случай ще излезе около 500 лева на човек, като в сумата не са включени застраховки, храна и вода, пише "168 часа".

Практиката е показала, че нашенци могат да попътуват в чужбина, без да изхарчат и лев за насъщния. У нас са добре развити уменията да се запасим с храна и вода от вкъщи.

За да излезе възможно най-изгодно стана ясно, че ще трябва да се натъпчете пет човека в колата, която потегля за Хамбург. Явно е, че ще трябва по-голям автомобил, тъй като разстоянието до германския град е почти 2000 км Полезно ще е в групата да има поне двама опитни шофьори, които да се сменят зад волана, тъй като пътуването без спиране за преспиване продължава най-малко 18 часа.

"Изчислихме, че разходите за гориво ще ни излязат по 100 лв. на човек в едната посока така отиването и връщането става само срещу 200 лв.", обяснява столичанин, който ще подкрепи Пулев в решителната му схватка с Кличко на ринга в зала О2 World Arena. Той е щастлив, че вече се е уредил с билет за мача. Дори и сега обаче феновете на бокса могат да се сдобият с пропуски за сблъсъка на ринга.

В германския вариант на "Ивентим" (eventim.de) може да бъдат закупени ограничен брой пропуски от 117 до 900 евро за две места и от 300 до 890 евро за три до пет места в зависимост от разположението на секторите в залата. В "Ибей" «еbay.de» също се предлагат билети за решилите в последния момент да гледат боксовото зрелище между Пулев и Кличко. Най-много са предложенията за пакет от четири места, като започват от 99 до 275 евро. Предлагат се и достатъчно чифт билети, чиято цена започва от 90 и стига до 350 евро. Онлайн се продават дори ВИП пропуски до ринга, които включват и кетъринг, срещу 400-500 евро.

Тези, които не си намерят още четирима приятели за дългото пътуване или не разполагат с кола, могат да се метнат на автобуса. Това също е финансово изгоден, но и доста уморителен начин да стигнете до германския град. Директните автобусни линии от София до Хамбург са на цени от 391 до 410 лв. за двупосочен билет. Еднопосочният варира от 210 до 240 лв. Единствената възможност обаче е за тръгване от София на 4-ти, защото пътуването отнема поне 30 часа и след този ден няма никакъв шанс да се стигне навреме за боя.