Халфът на юношеския ни национален отбор Радослав Цонев даде интервю пред официалния сайт на УЕФА, където говори за мача със Сърбия. Двата тима се изправят в псоледен двубой от груповата фаза на Европейското първенство, а „лъвчетата" се нуждаят от победа. По този начин те ще си гарантират участие на Световното в Нова Зеландия. Досега играчите на Александър Димитров загубиха с 0:3 от Германия и 0:1 от Украйна. 

- Каква е атмосферата в националния отбор преди последния мач?

- Единственото нещо, за което мислим, е победата в мача със Сърбия. Това е нашата единствена цел. Всички сме здрави, само Петър Витанов не е на разположение, но защото е наказан. 

- България имаше шансове за гол и в двата си мача досега, но не го направи. Защо се случи така?

- Може би сме решили да запазим головете си за последния мач (смее се). Поне истински се надявам да е така. Даваме всичко най-добро от себе си, но досега нещо не се получава. Надявам се срещу Сърбия да се промени това.

- Все още имате шансове да се класирате на Световното до 20 години в Нова Зеландия, но трябва да победите...

- Като имаме предвид, че загубихме първите си два мача, все още имаме късмет, че сме в надпреварата и имаме шанс за Нова Зеландия. Но сега нямаме право на друго, освен да победим. 

- Колко добре познавате сърбите?

- Имахме възможност да ги наблюдаваме по няколко минути в мачовете им с Германия и Украйна. Това ни е напълно достатъчно като информация. Виждам, че са много добри на контраатака. Имат проблеми, когато им се налага да задържат повече топката и когато изграждат постепенни атаки.

- Какво можете да ни кажете за България?
- Ние играем бързо, стремим се да раздаваме топката по най-бързия възможен начин и искаме да завършваме атаките си скоростно. Както видяхме в предишните два мача, това понякога сработва, понякога не. 

- Двете страни сте съседи, дали това ще бъде нещо като регионално дерби за вас?

- Опонентът не е от значение за нас в този момент. Просто трябва да победим и да се класираме за Световното. Усещането щеше да е същото, независимо коя държава щеше да ни е опонент. 

- Равенството би било самоубийствено и за двата отбора. В такъв случай, можем ли да очакваме вълнуващ мач в петък?
- Да, определено вярвам, че това ще е двубой, който ще си заслужава гледането. Два силни отбора ще се хвърлят в търсене на победата и на головете. Само се надявам в края ние да празнуваме с успеха.