Футболистите на Беласица продължават победната си серия в Анталия, където са на лагер от 23 януари. До момента петричани постигнаха победи срещу руския Ростов (2:0), корейския Йонсей (1:0) и днес срещу Ал Джазира от Обединените арабски емирства с 1:0. Единствената загуба до момента бе записана на 28 януари, когато "комитите" отстъпиха с 0:2 на германския Рот-Вайс Ерфурт.

В четвъртата си проверка възпитаниците на Альоша Андонов играха много отговорно и това бе в основата на успеха. Наставникът продължава да следи играта на новодошлите чужденци Коли Канте от Мали и бразилеца Клаудио Вилас. И двамата показаха много качествен футбол и със сигурност ще останат и за бъдеще в отбора.

Победното попадение за отбора на Беласица отбеляза младежкият национал Даниел Дюлгеров в 20-ата минута с глава след центриране от дясно. Задоволството си от поредната победа на Беласица изрази вицепрезидентът на клуба Горан Петров.

"Както преди две години и сега нашият отбор стана хит в Анталия. Непрекъснато мениджъри от различни страни следят играта, включително и на наши футболисти. Интерес има към някои от тях, но досега до преговори не се е стигнало. Все пак това са неща, с които се занимава президентът на клуба Костадин Хаджииванов. Радвам се, че вървим по правилния път в подготвителния сезон за пролетния полусезон. Оценките за футболистите поотделно ще дадем заедно с треньора веднага след лагер-сбора, който приключва на 6 февруари", каза Петров.

Следващата контрола на Беласица ще бъде срещу първодивизионния полски Полония на 3 февруари.