Монтана е на път да поднесе втора голяма сензация в турнира за Купата на България. След като в миналия кръг отборът на Ферарио Спасов отстрани ЦСКА, сега е на път да стори това и с Левски. В първа осминафинална среща лидерът в „Б" група победи столичани с 2:0 у дома и си осигури чудесен аванс преди реванша в София.

Треньорът на гостите Георги Иванов започна мача с изцяло променен състав, в който включи и много юноши. Това обаче не се оказа полезен ход и „сините", които играха в бяло днес направиха изключително слаб мач на „Огоста".

Монтана започна добре и можеше да открие резултата още в 14-ата минута. Тогава обаче далечният удар на Янко Ангелов срещна гредата.

Постепенно Левски иззе инициативата и на свой ред създаде няколко опасности пред Ивайло Василев. Домовчийски  пропусна да излезе очи в очи с вратаря в 16-ата мин. след като проспа извеждащ пас към себе си.

В 25-ата пък Миро Антонов остана на няколко метра от вратата, след като бранител на Монтана не успя да пресече едно подаване, но с левия крак не успя да насочи топката в мрежата.

Секунди преди почивката Монтана нанесе първия си удар. Цонев загуби топката в половината на Левски. Мичев му отне и центрира ниско към Сергей Георгиев, а екзекуторът не пропусна да накаже и Левски.

Попадението логично даде криле на домакините. Въпреки очакванията пък, дори и след нея столичани продължиха да действат мудно и без настроение.

В 57-ата мин и късметът се усмихна на домакините. Минчев пробва да центрира отляво, след като получи пас от Почански. Получи се обаче прехвърлящ удар, който изненада Наумовски и влезе във вратата му.

В последния половин час гостите се опитаха да упражнят някакъв натиск, но така и не успя да създаде истинска опасност пред вратата на Василев. Домакините пък се дръпнаха в защита и на няколко пъти организираха опасни контра. Така или иначе, до нов гол не се стигна и Монтана ще започне реванша в София с два чисти гола аванс.

МОНТАНА - ЛЕВСКИ 2:0 (КОМЕНТАРИ И СТАТИСТИКА)