Кими Райконен направи вчера своята първа и единствена симулация на състезания в предсезонните тестове. След завъртяните 136 обиколки с SF15-T в бокса на Ферари цареше положително настроение. Техническият директор Джеймс Алисън бе сред най-доволните. Британецът искаше да се увери, че отборът му е подготвен за началото на сезона в Мелбърн.

„Успяхме да направим добра подготовка в предсезонните тестове, но човек никога не може да каже, че е готов за откриването на сезона в Мелбърн", обясни Алисън. „Това е така, защото все пак условията са различни, но е хубаво, че успяхме да направим симулация на състезание. Тя е първата за тази зима и е добре че разполагаме с добра надеждност.

Доволни сме от изпитанията през изминалите дни. Те показаха еднозначно, че колата функционира както очаквахме. Тестовете в Европа изискват различни настройки от колата за разлика от Бахрейн. Въпреки това не можем да очакваме много различни резултати на друга писта от календара."

„Денят за нас не бе никак лош, след като успяхме да направим симулация на състезание", описа впечатленията си и Кими Райконен. „Сега можем само да чакаме състезанието в Мелбърн, за да видим къде се намираме в сравнение с конкуренцията. Искам да благодаря на отбора за чудесната работа през зимните тестове."

Райконен записа своя последен ден от тестовете. Днес той ще бъде сменен от Себастиян Фетел, който ще има възможност за последно да седне в SF15-T преди началото на сезона след две седмици в Мелбърн.