Грандът Милан имаше възможността да се изкачи до първата позиция в класирането на Серия "А" тази вечер.

За целта "росонерите" трябваше да надделеят убедително над домакина си Емполи, в двубоя между двата тима от 4-ия кръг на шампионата на страната.

Нищо подобно! Не само, че не спечелиха с разлика, но и до 21-ата минута "червено-черните" вече губеха в резултата с 0:2.

Като титуляр в атака за гостите започна новата покупка Фернандо Торес. Хонда и Менес бяха ангажирани с поддържащи роли на Нандо в нападение, като захранваха с пасове тарана, който пък трябваше да ги превръща в опасни удари и попадения във вратата на съперника.

Именно това стори Торес в самия край на първото полувреме, връщайки състава си в мача с гол за 1:2. Преди това Тонели и Пучарели бяха направили така, че Пипо Индзаги да смени поне на два пъти цвета на лицето си, клонейки все повече към червената гама.

В 43-ата минута обаче Абате центрира към Фернандо Торес, който хладнокръвно прати кълбото в мрежата за 1:2.

Малко преди час игра Хонда получи добър пас пред наказателното поле и с шут от далечна дистанция изравни резултата, връщайки надеждите на тима си за пълния обрат, а съответно и за трите точки от мача.

Това обаче така и не се случи и "росонерите" трябваше да се задоволят с изстрадан 1 пункт, прибавен към актива им.

В заключителните минути на двубоя домакините останаха с човек по-малко на терена, като играта преждевременно напусна Валдифиори.

Ето и 11-те на Милан днес: Абиати, Абате, Бонера, Сапата, Де Шилио, Мунтари, Менес, Де Йонг, Хонда, Ван Гинкел, Торес