Със загубите започнаха интригите, че ще бъда сменен, коментира старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев по повод информациите, че при загуба на водения от него тим в събота от Берое ще се раздели с поста си.

"Готвим се сериозно за предстоящия двубой с Берое. Нямаме проблеми с контузени футболисти. Всички са здрави и се готвят с амбицията да зарадват с победа нашите фенове", каза още Неделчо Матушев. Той добави, че има претенции към играта на футболистите си само през второто полувреме на мача с Черно море във Варна, загубен с 0:3.

"Дори и при домакинските ни загуби от Лудогорец и ЦСКА на моменти показахме, че можем да играем добър футбол. За изграждането на отбора трябва търпение. Беше ни много трудно да убеждаваме футболисти да дойдат при нас, с оглед на ситуацията в клуба непосредствено преди старта на първенството. Все пак сформирахме отбор и за малко в първия кръг на бием Левски в София. Ще кажа, че освен майсторство и себераздаване, за успехи се изисква да имаш и шанс в някои моменти. Такъв ние нямахме в последните ни срещи", добави още Неделчо Матушев.

Той определи Берое, като много сериозен противник, който играе много силно като гост. "Този отбор се изгражда в продължение на четири години и резултатите се виждат. Няма да ни бъде лесно срещу тях, но ще направим всичко възможно да ги победим", добави още Матушев.

Той каза, че стратегията в клуба е да се изгради добър отбор до края на есенния полусезон и след като дойде нов спонсор и той да решава кой да остане на работа.

"Треньорската съдба ми е ясна. За да се постигнат успехи е нужно спокойствие. Както това стана в Лудогорец. Всички в Локомотив разчитаме на нашите фенове да ни подкрепят в трудните моменти", завърши Матушев.