Бившият вече треньор на Левски - Славиша Йоканович, нарече "ненормална" ситуацията, която възникна при представянето на наследника му Ивайло Петев на "Герена". Фенове накараха Петев да свали клубните фланелки, тъй като бил от ЦСКА и го принудиха да напусне залата за пресконференции, а ден по-късно и поста.

"Случилото се не беше хубаво, както за Левски, така и за репутацията на целия български футбол. Никога не съм очаквал, че в такъв голям клуб може да се стигне до подобен ужасен инцидент. Има ги във футбола тези неприятни моменти. Но хората трябва да знаят, че вината не е моя. Не искам името ми да се замесва в тази история", заяви Йоканович пред "Преса".

"Не съжалявам за идването си в Левски. Може би не успях да се справя по най-добрия начин, но в едно съм сигурен - направих всичко по силите си. Мисля, че отборът заигра малко по-добре. За съжаление срещу Локомотив (Сф) не бяхме на ниво.

В настоящия си вид Левски може да победи всеки в България. Въпросът е футболистите да разберат, че синята фланелка не им печели автоматично мачовете. Те трябва да се борят до последно.

Надявам се Левски да бие ЦСКА в дербито, но публиката трябва да разбере, че с този мач не свършва нито сезонът, нито светът. Не мисля за това дали бих се върнал един ден в Левски. Въпреки трудностите, които срещнах, ще запомня с положително престоя си в България, където срещнах много дружелюбни хора, които мога да нарека приятели", казва още Йоканович.