ЦСКА реагира светкавично на поредния удар от загубеното обжалване на делото срещу Александру Пакурар. “Червените” търсят договорка с румънеца, която да представят пред БФС и да избегнат санкция.

Футболистът вероятно ще се съгласи на отсрочка, ако ЦСКА гарантира плащане на дължимите към него 264 000 евро с парите, които трябва да получи от турския Мерсин по трансфера на Спас Делев.

Клубът чака осъдително решение на ФИФА за 600 000 евро от турците. С тях “червените” ще покрият двете си най-кризисни задължения, които могат да доведат до санкции - към Пакурар и по иска на Чавдар (Етрополе) за 350 000 евро от продажбата на Ивайло Чочев в Палермо.

БФС опитва да съдейства на ЦСКА, както и на останалите клубове с проблеми, появили се след финансовия мониторинг за септември. Такива се очаква да имат още “Левски”, “Локомотив” (Пд) и “Локомотив” (Сф). Централата е известила ЦСКА, че чака до края на работната седмица документ за договорка с Пакурар, иначе ще последва санкция по загубеното дело. Тя може да е глоба или отнемане на 3 точки от актива на отбора.