ЦСКА ще изиграе едва 4 контроли по време на зимната пауза в шампионата. Никога досега отборът не е провеждал толкова малък брой проверки на полусезона. До момента червените оставиха зад гърба си 3 спаринга - един в Турция и два в Гърция, в които записаха победа, равенство и загуба. Любопитното е, че първата контрола бе и най-сериозната, след което последва мач с резервите на елитния гръцки Ксанти и младежката формация на друг елитен гръцки тим - Пантракикос.

По принцип практиката е да се започва с по-леките мачове и с напредването на подготовката да расте и класата на подбраните съперници. В ЦСКА това не се спазва тази зима. Отборът срещна най-силния си опонент още в първата проверка срещу 7-ия в Украйна - Александрия. След това дойде по-слаб съперник, още по-слаб и... последната контрола от лагера в Гърция бе отменена часове преди началото на спаринга.

Несериозна история. Несериозно е защо изобщо ЦСКА се съгласява да играе с някакъв третодивизионен гръцки тим, който е от нивото на Чико (Бяга). Кому е нужен подобен безсмислен спаринг. Още повече, когато е ясно, че на обявената дата съперникът има... мач от първенството, тоест трябвало е да играе с втория си състав срещу "армейците".

Някак не върви най-успешният български тим да планира спаринг с резервите или младежите на треторазредни гърци. А още по-несериозно е, ако армейците изобщо не са знаели, че предвиденият им за днес опонент играе по същото време мач от шампионата.
Да, ЦСКА няма какво толкова да се готви за срещи със Струмска слава и Ботев (Ихтиман), но, от друга страна, му предстоят полуфинали за купата срещу елитни съперници. А и традициите на клуба изискват доста по-сериозно отношение при избора на съперници в контролите. Особено когато те са в чужбина.

Да, на отбора му бяха осигурени два международни лагера при отлични условия, но това, което се получи с проверките, е недомислица.