Наполи надделя над Интер в мач от 14-ия кръг на Серия "А". На митичния "Сан Паоло" домакините триумфираха с 2:1, след две попадения на Гонсало Игуаин. Почетния гол за гостите вкара Адем Ляич.

Вторият в класирането в Серия "А" прие лидера днес. Това бе мач между отборите, които показват най-голямо постоянство от началото на сезона в Италия.

Наполи влезе в дербито в страхотна серия - осем победи от последните си десет мача в Калчото, като само Карпи и Дженоа бяха в състоянието да вземат точки на от момчетата на Маурицио Сари.

Наполи спечели последните си пет домакинства, в които отбеляза внушителните 12 гола и допусна едва 2. Въобще, от началото на кампанията отборът има само 8 попадения във вратата си. Последният път, когато южняците имаха толкова здрава защита беше през 1986/87, когато спечелиха Скудетото.

От другата страна обаче Интер неизменно вкарваше в последните си 10 визите, което бе предпоставка, че тази вечер ще има попадения. "Нерадзурите" бяха в серия от четири поредни успеха в първенството без допуснат гол, а за последно това им се беше случвало през 2004/05. Наполи пък неизменно бележеше в последните си 24 мача на "Сан Паоло", което гарантираше битка.

През миналия сезон двата отбора спретнаха зрелищно 2:2 в Неапол, но Интер няма победа над съперника от 2012 г. Последният успех на "синьо-черните" на този стадион пък датира от вече далечната 1997 г., когато се наложиха с 2:0, а оттогава домакините имат 8 успеха, равенствата са 3.

Е, днес статистиката, поне по отношение на последния показател не се промени особено, като Интер отново не стигна до успеха.

Още във втората минута Кайехон асистира на Игуаин за 1:0, като голът буквално остави зрителите, които още не бяха заели местата си, прави за следващите няколко минути.

Ранното попадение гарантираше и динамичен двубой, както се и получи.

Атаките се редуваха ту пред едната, ту пред другата врата, като изстрелите следваха един след друг.

За щастие на домакините везните бяха наклонени още малко в тяхна посока, като в самия край на първата част Нагатомо получи червен картон, оставяйки "синьо-черните" с човек по-малко на терена.

В 62-ата минута пък Игуаин за втори път попадна в прегръдките на съотборниците си, като този път след пас на Албиол покачи на 2:0.

Крайното 2:1 оформи Адем Ляич, с гола си в 67-ата минута.

Така Серия "А" има нов лидер след този 14-и кръг и неговото име е Наполи.