Спортният директор на Ботев (Пловдив) Георги Марков обяви, че Николай Костов е бил предпочетен за треньор на тима пред Димитър Васев след освобождаването на Ермин Шиляк. Шефът при "канарчетата" отрече информациите, че бъдещият инвеститор в клуба Румен Чандъров е предложил Костов.


"Имаше управителен съвет и той реши. Кандидатурите бяха две - на Димитър Васев и Николай Костов. Надделяха мненията за Костов и той бе избран за треньор. Смятаме, че сме направили правилния избор", заяви пред "Тема Спорт" Марков.

Относно атаката на Васев, че заради него не е станал наставник на "жълто-черните", спортният директор сподели: "Питайте го него, не знам какво е имал предвид."

Георги Марков се върна и към двубоя с Черно море.

"Добър мач и хубава победа. Важното е, че отборът играе тактически правилно и изпълняваше указанията на треньора. Нужна е повече работа и по-малко приказки. Това място не отива на Ботев. Няма конкретна цел пред Костов. Важното е отборът да играе добре и да побеждава, с което да радва феновете", добави шефът при пловдивчани.

За бъдещото влизане на Чандъров в клуба Марков бе лаконичен: "Ако има нещо, ще ви кажем".

Той и новият наставник Николай Костов вече работят по селекцията и това кои футболисти евентуално ще бъдат освободени. Зимната подготовка ще включва два лагера в Анталия.