Берое проявява интерес към нападател на Черно море. Старши треньорът на заралии Петър Хубчев иска да привлече лявото крило на „моряците"- Иван Коконов. Наставникът на „зелено-белите" изгледа на живо победата на варненци над Марек (2:0) в Дупница в събота.

23-годишният Коконов демонстрира добра форма напоследък и логично привлича вниманието. Той вкара единия гол на "Бончук". Коконов обаче е желан и от Левски.

Любопитното е, че и преди месеци „сините" и Берое влязоха в битка за друг футболист на Черно море - защитника Сашо Александров, който в крайна сметка избра да продължи кариерата си на „Герена".

Роденият в Петрич-Иван Коконов дебютира в „А" група през сезон 2009/10 с екипа на Сливен. После играе последователно за Славия и Ботев (Враца), преди да акостира на "Тича" през лятото на 2013 година.

През настоящата кампания крилото има 27 мача и 6 гола за моряците, а през миналата записа 28 двубоя и 1 гол. Договорът на Коконов с Черно море изтича след края на сезона и той става свободен агент. На този етап няма индикации нападателят да продължи контракта си с варненци.

Очаква се селекцията на заралии през лятото да е основно от български играчи, свободни агенти. Голмайсторът на Добруджа- Атанас Илиев също е опция за трансфер.