Шампионът на България - Лудогорец бе на път да запише втора загуба през настоящия сезон в „А" група, след като губеше с 1:2 при гостуването си на Локомотив в столицата, но 7 минути преди края се добра до точката в мача.

Попаденията за домакините реализираха Елтон и Том, а головете за гостите бяха дело на Абел Анисе. При второто попадение за „орлите" щастлив рикошет вкара топката в мрежата, а „зелените" завършиха срещата и с човек по-малко, като от игра бе изгонен изключително безидейният днес Шоко.

Предвид предстоящия реванш срещу Стяуа от плейофите на Шампионската лига, разградчани започнаха срещата днес с голяма част от резервните си футболисти, което натежа и се оказа от определящо значение.

Локомотив пък се възползва по възможно най-добрия начин от положителното стечение на обстоятелствата за тима, като взе максимума и временно стигна до обрат, въпреки че губеше с 0:1.

Още в 9-ата минута Абел Анисе откри резултата, като не остави шансове на Митрев със силен шут от границата на наказателното поле. Това обаче бе и всичко най-интересно от шампионите за първите 45 минути.

Малко след половин час игра бе отбелязано и рядко срещано попадение по родните терени, като Елтон стреля от над 30 метра и буквално препарира заелия не особено добра позиция Чворович.

Последваха силни минути за домакините, като пропуските им пред вратата на съперника се редяха един след друг.

Само минута след като играта бе подновена Шехуди центрира в полето на Лудогорец, няколко състезатели се разминаха с кълбото, което стигна до Том, който го прати в мрежата за стряскащото за гостите 2:1!

В 56-ата минута най-дейният в този мач Романов осъществи поредния си пробив през зоната на Шоко и центрира, но от близка дистанция Бранеков не успя да се разпише. Шест минути по-късно Мисиджан бе изведен очи в очи с Митрев, който обаче демонстрира завиден рефлекс и отрази удара му.

В 68-ата минута реферът показа втори жълт картон на Шоко, който остави тима си с човек по-малко на терена, при гол пасив. В 77-ата минута Том хвърли в истински смут съотборниците си, целия щаб на тима си и всички фенове по трибуните, като не успя да прати топката в мрежата от не повече от 20 сантиметра!

Това бе и повратният момент в мача, като до края на срещата инициативата премина изцяло в редиците на гостуващия тим.

Осъщественият натиск, от страна на Лудогорец, доведе до очаквания резултат и само 6 минути преди последния съдийски сигнал Анисе остана непокрит от Бранеков и стреля, топката се отби в тялото на Елтон и влезе неспасяемо във вратата на изненадания Митрев за оказалото се и крайно 2:2.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!