Треньор номер едно на 20-ти век - Димитър Пенев коментира пред Topsport.bg какво точно е причинило счупването на ръката му, заради което бе с шина по време на „червения празник", организиран от управниците на клуба преди няколко дни.

Пената сподели и дали е обиден и разочарован от отнетата му титла „Почетен президент на ЦСКА".

Ето какво заяви Пенев:

„Нещата около Димитър Пенев напоследък са нормални. 50 години съм в ЦСКА. Преминал съм през всички фази на футбола и смятам, че поддържаме добър контакт и с треньори, и с ръководители.

Лошо е, че при прехода от едното към другото ръководство се случи така, че преди това бях почетен президент, а напоследък се махна тази титла. Вече не е така. Не съм обиден, в спорта съм отдавна и винаги е имало успешни и неуспешни неща. Това не ме трогва толкова много, но не ми е приятно, че постоянно в обществото ме питат президент ли съм, не съм ли. Аз отговарям в момента единствено за моите неща.

Всички ме познават като точен човек, който помага с каквото може. Винаги съм открит, стига и хората срещу мен да са такива. Доверието за мен е свързано с уважение.

Травмата ми, заради която нося шината, е съвсем обикновена. Прибирахме се с жена ми, бяхме на къщата в Мировяне, видяхме се с приятели, заприказвахме се, разсеях се и по стълбите се хлъзнах, защото бях по джапанки и паднах на рамото си.

След един-два дни се оказа, че съм счупил нещо в рамото си, но сега - две седмици след това и след операцията вече се чувствам доста по-добре".