Лятната селекция на шампионите е била причина за напрежение между двете водещи фигури в клуба - собственикът Тодор Батков и изпълнителният директор Наско Сираков, твърдят източници от "Герена".

Причината за това била, че много предложени играчи от мениджърите, близки до Батков, не са харесани и са били отхвърлени от спортно-техническия щаб в лицето на Сираков и старши треньора на "сините" Станимир Стоилов. Смята се, че един от основните мотиви за отклоняването на предложенията е, че те не са идвали от наш мениджър, тясно свързан с националния ни отбор.

На същия агент Батков е бил бесен и след като Станислав Ангелов премина зад гърба на Левски в Енерги, въпреки че Пелето заяви впоследствие, че е действал сам.

През това лято Левски привлече само двама нови футболисти - Шахиб Бензукан и Дарко Тасевски, който беше подписал със "сините" през зимата. Още много имена бяха спрягани за Левски и предлагани на спортно-техническия щаб, но той остава досега твърде резервиран.

Единственият футболист пък, за когото Стоилов настояваше да бъде купен - Юсуф Рабе по всичко личи, че няма да дойде в Левски. Основната пречка е високата му цена, която според мароканските медии вече е 2 млн. евро.