Мартин Петров намери място в престижната идеална единайсеторка на 3-ия кръг от турнира за ФА Къп. Присъствието на българския национал сред най-добрите не е изненадващо, тъй като почти всички английски медии го посочиха за играч на мача в двубоя между Уест Хям и неговия Манчестър Сити.

Под името на лявото крило анализаторът Греъм Листър обяснява: "Редовният участник в различните идеални класации Мартин Петров отново беше в основата на всяка опасност, която "гражданите" създаваха пред вратата на Уест Хям. Със своите прострелни пасове той беше трън в отбраната на лондончани".

Листър отбелязва и неотсъдената дузпа за очевидно нарушение срещу Мартин в наказателното поле на Уест Хям, както и брилянтния пас на българина към Стивън Айрлънд, който обаче бе отразен блестящо от вратаря на "чуковете" Роб Грийн.

Накрая футболният анализатор обобщава, че по лявото крило на атаката на Манчестър Сити е било повече от горещо, а десният бек на лондончани Лукас Нийл е бил напълно надигран от българина.

Въпреки поредното впечатляващо представяне на Мартин, "гражданите" не можаха да вземат гостуването си на Уест Хям и завършиха 0:0. Двата отбора ще преиграват следващата седмица в Манчестър, като победителят се класира за 4-ия кръг на ФА Къп, където ще се изправи срещу подвизаващия се в Чемпиъншип Шефилд Юнайтед.

Идеалните 11 на 3-ия кръг на ФА Къп:

Джо Харт (Манчестър Сити), Дерек Гиъри (Шефилд Юнайтед), Дан Шиту (Уотфорд), Стив Тейлър (Нюкасъл), Матю Хемшоу (Мансфийлд), Аарън Рамзи (Кардиф), Гари Макдоналд (Олдъм), Питър Халмоши (Плимут), МАРТИН ПЕТРОВ (Манчестър Сити), Майкъл Мифсуд (Ковънтри), Дрю Талбот (Лутън)

Сред най-добрите 11 на Греъм Листър изненадва отсъствието на Димитър Бербатов. Нападателят отбеляза и двата гола за равенството 2:2, което означава преиграване за неговия Тотнъм срещу амбициозния отбор на Рединг.

Въпреки това за партньор на Майкъл Мифсуд напред Листър е посочил тарана на Лутън Дрю Талбот, който се представи на високо ниво срещу Ливърпул, но не съумя да реализира нито едно попадение в мрежата на резервния вратар на мърсисайдци Итандже.

Още за двете български звезди в Англия: