Президентът на БФС Борислав Михайлов сподели, че няма смисъл да се правят сметки за второто място в групата, което може да ни даде право да играем на бараж за място на Мондиал 2014.

Късно тази вечер представителният отбор на България се пробра в София, след като в последната седмица изигра два двубоя - с Италия (0:1) и Малта (2:1). Ето какво каза Михайлов на Летище София.

„Всички мачове са измъчени, докато не се спечелят трите точки. Срещу Малта изиграхме хубаво първо полувреме, след това имаше отпускане. Трябва да играем с по-голяма концентрация. Програмата минимум е изпълнена", започна Михайлов.

„Ще направим всичко възможно, за да спечелим оставащите две срещи. Със сигурност има притеснение в играчите, когато наближаваш успеха - това е страхът от победата, но това е нормално, отборът ни е млад.

Ние не правим сметки, аз специално не правя. Трябва да вземем 6 точки и каквото дойде. Когато бе изтеглен жребият, мислел ли е някой от вас, че ще сме в тази позиция? Не. Много тежка група, надявам се да имаме късмет в края".

Запитан за договора на селекционера Любослав Пенев, президентът на БФС каза следното: „Любо има дългосрочен договор, желая му успех от все сърце".