Отборът на Левски сътвори свещена глупост! "Сините" пропиляха уникална възможност да се доближат до челната тройка, след като стигнаха само до 0:0 срещу последния Пирин. Селекцията на Стойчо Стоев се представи под всякаква критика, пропускайки няколко прекрасни положения пред вратата на Красимир Костов.

По-тъжни обаче трябва да бъдат в лагера на Пирин. Благоевградчани имаха уникалния шанс да се доберат и до победата, ако Маркиньос не бе пропилял дузпа в 84-ата минута. Повод за тъга има и Тони Тасев, който в последната секунда остана сам срещу Йоргачевич, ала стреля над горната греда.

Въпреки бойката си игра, гостите направиха много лошо впечатление с т. нар "селски номера". "Орлетата" непрестанно лежаха по терена, убивайки и малкото динамика на стадион "Георги Аспарухов".

Първото полувреме бе чиста загуба на време и за двата отбора. Левскарите изненадаха дори и себе си, започвайки мача толкова вяло, че сътвориха първата си по-сериозна атака чак в 20-ата минута. Георги Костадинов заложи на изненадата, намирайки пролука в отбраната на Пирин чрез дълго подаване за Орачев. Мики пое топката на гърди и моментално отправи изстрел, който с лекота бе спасен от Костов.

Като цяло, благоевградчани откровено се бранеха с 9 човека, което максимално затрудняваше селекцията на Стойчо Стоев. В предни позиции "орлетата" разчитаха на Тони Тасев и Маркиньос, които непрестанно опитваха да изскочат зад несработената отбрана на Левски.

Най-добрият шанс за левскарите дойде след точно половин час игра. Курдов пое коженото кълбо с гръб към вратата, обърна се моментално и отправи здрав изстрел. Съперниковият страж обаче бе на мястото си и изби в ъглов удар.

Пирин можеше да сътвори сензацията малко след това, когато Богомил Дяков пробва чудесен извеждащ пас към Тони Тасев. За негово съжаление,  той закъсня с няколко секунди и не съумя да накаже Боян Йоргачевич.

Малко след началото на втората част, Стойчо Стоев прибегна до смяна на неубедителния Атанас Курдов с Умар Диаби. Постепенно в играча на Левски се забеляза някаква страст и "сините" пропуснаха отлично положение в 55-ата минута. Мигел Бедоя пусна по земя към точката на дузпата. Отбраната на Пирин съвсем забрави за Роман Прохазка, който от няколко метра стреля право в плонжиралия Красимир Костов. Словакът бе затруднен допълнително от това, че секунда преди да отправи въпросния изстрел, топката отскочи от неравност в тревното покритие. Последва и включване на Божидар Краев по дяското крило, което завърши с удар отново в обсега на Красимир Петров.

Отборът на Левски продължаваше да пропуска положения с лека ръка. Джереми Де Ноойер центрира отлично към далечната греда за Карнер. Австриецът обаче разочарова, след като от няколко метра стреля високо над горната греда.

Последваха пропуски на Цонев и Бедоя, които допълнително нагнетяваха обстановката на "Герена". Така се стигна до ужасяващата за Левски 84-та минута. Отбраната на Левски проспа едно подаване към Мартин Тошев, който остана сам срещу Йоргачевич и за сърбина не остана нищо друго освен да го събори в наказателното поле. Реферът Волен Чинков не се поколеба и веднага посочи "бялата" точка. С отговорната задача се нагърби Маркиньос, който обаче бе отказан от блестящ Йоргачевич.

Въпреки, че съдбата се усмихна не Левски и им даде шанс да продължат да търсят победата, столичани не спряха с фрапантните си пропуски. Поредица от комични изяви на Диаби и Прохазка вдъхна надежда на пиринци, които като по чудо не си тръгнаха и с трите точки от "Герена". Тони Тасев като на шега тръгна на самостоятелен рейд и се озова сам срещу Йоргачевич, но стреля високо над горната греда. Така срещата приключи при нулев резултат, но със сигурност тези, които трябва да съжаляват повече, са гостите водени от Неделчо Матушев.

ЛЕВСКИ-ПИРИН 0:0 (Развой на срещата по минути)