Собственикът на Левски - Тодор Батков гостува в студиото на БНТ.

Преди два дни босът на "сините" обяви, че е готов да раздава от акциите си на евентуални благодетели на клуба.

Чрез официалния сайт на отбора адвокатът призова по-заможните привърженици на Левски да дарят сума според възможностите и желанията си, срещу което ще получат дял от клуба.

"Моят апел е към всеки, който може да отдели в този тежък момент каквато и да е сума, да я дари в касата н клуба, срещу което ще получи от мен безвъзмездно съответния пакет акции", сподели Батков пред "синия" сайт.

Ето какво заяви той в изказването си за БНТ:

"На Левски са нужни няколко милиона. Те трябва да бъдат разплатени до 20.03, за да получим лиценз. 400 000 е заплатата на първия отбор, също толкова имаме задължения към други клубове - Локо (Пд), Берое, Адо Ден Хааг, Ботев (Пд), а и към освободени футболисти и треньори.

Месечно разходите ни са сведени до санитарния минимум - 650 000 лв.

Школата ни е топ приоритет. За друго може да нямаме пари, но за това винаги ще имаме. Децата са нашата най-сериозна отговорност.

Не е лесно.

Кампанията с акциите е мое убеждение. Искам да върна Левски на левскарите, на народа. Искам това да стартира от понеделник. В ЦСКА резултат от действията с акциите нямаше, защото тяхната кампания бе набиране на капитал, а при нас не става дума за публично предлагане".