Локомотив (Сф) завърши 2:2 със словашкия Дубница в контрола, играна в спортния комплекс на кипърския курорт Агия Напа. Преди година "железничарите" отново направиха равен със същия съперник по време на зимната си подготовка, като тогава резултатът беше 1:1.

Първото попадение в днешната проверка вкара Димо Атанасов в 38-ата минута. Само 2 по-късно Запотока се възползва от грешка на Иван Пасков и изравни, а Зимен обърна резултата през второто полувреме с гол в 68-ата минута. До крайното 2:2 локомотивци се добраха в 88-ата минута, когато Балдовалиев реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него.

По-интересните ситуации в началото дойдоха след статични положения пред двете врати. В 13-ата минута никой в "червено-черно" не успя да засече отлично центриране от пряк свободен удар на бразилеца с португалски паспорт Фабио Силва. По-късно ролите се размениха и Голубович трябваше да избива в корнер опасен изстрел от фаул на Кишка от Дубница.

До края на полувремето възпитаниците на Стефан Грозданов постепенно овладяха инициативата. В 18-ата минута голова атака на Зоран Балдовалиев бе спряна заради съмнителна засада, а след 4 минути шут на македонеца попадна в ръцете на словашкия страж.

Пред вратата на Дубница замириса на гол, като в 35-ата минута Антунович стреля на сантиметри от страничния стълб на Перниш, който секунди след това спаси удар с глава на Иван Пасков.

Още в следващата минута логичното се случи и Локомотив поведе с 1:0. Попадението реализира Димо Атанасов. Младокът би под плонжа на словашкия страж, след като преди това Антунович му свали с глава в наказателното поле.

Радостта на българите обаче продължи кратко. "Железничарите" още не бяха свалили усмивките от лицата си, когато Пасков сгреши при изнасянето на топката, загуби нейното притежание и Запотока вкара от непосредствена близост за 1:1.

До последния съдийски сигнал за първата част двата отбора си размениха по един удар, дело на Иво Иванов от Локомотив и Оберт от Дубница, но вратарите бяха на висота и се намесиха успешно.

След почивката словаците изравниха играта. Опасности пред двете врати обаче не се създаваха, с изключение на няколко разбърквания в наказателните полета.

Футболистите на Дубница обаче бяха по съсредоточени от тези на Локомотив (Сф) и в 68-ата минута успяха да обърнат развоя на срещата. "Железничарите" оставиха непокрит Зимен на около 20-ина метра от голлинията си и със силен шут защитникът опъна мрежата зад резервния вратар Галев - 2:1 за словаците.

"Червено-черните" се втурнаха в атаки, но нападението им страдаше от липса на идеи и положения за гол почти липсваха. За щастие малко преди края на мача младият Зоран Балдовалиев успя да предизвика бранител на Дубница да го фаулира в наказателното си поле и съдията веднага отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият и хладнокръвно реализира - 2:2 в 88-ата минута.

В оставащото време на терена не се случи нищо интересно и равенството се запази до последния съдийски сигнал. В неделя столичните "железничари" ще изиграят последната си контрола в Агия Напа срещу друг словашки отбор - Артмедия.

Любопитно беше на трибуните на стадиончето, където палци за Локомотив стискаше фолк изпълнителката Преслава. Известната с огромния си бюст певица видимо се вълнуваше при всяка по-напечена ситуация в двубоя, а след гола на Балдовалиев едва се сдържа да не нахлуе на терена от радост. 


Локомотив (Сф) - Дубница 2:2
1:0 Атанасов (38), 1:1 Запотока (40), 1:2 Зимен (68), 2:2 Балдовалиев (88-д.)

Локомотив (Сф) - Голубович (46-Галев), Ст. Дончев, Добрев (46-Шпишич), Джаферович, Върбанов (55-Орачев), Пасков, Иванов (63-Митев), Фабио (77-Матеев), Атанасов (77-Велков), Балдовалиев, Антунович (69-Джилас)

Дубница - Перниш, Зимен, Шпендла, Адамик, Ондраш, Оберт, Бружко, Държик, Запотока, Кишка, Сейе (Шмелик, Улрих, Луктак)

Кипър, спортен комплекс "Агия Напа", 20 зрители
Жълти картони: Добрев, Шпишич, Балдовалиев (Л); Оберт, Адамик (Д)