"Още след първата ми титла в Дубай се вклюбих в този турнир - призна Роджър Федерер, след като защити миналогодишния си трофей с 6:3, 7:5 над световния №1 Новак Джокович. - Невероятно е, че спечелих за седми път тук. Това ми звучи като лудост. Щастлив съм, че успях да изравня постижението си от Уимбълдън и Хале".

Относно развитието на мача Маестрото коментира: "Първият сет ми принадлежеше, докато във втория Новак създаде много възможности. Изглеждаше, че използва моментите, в които не сервирах толкова добре и ме постави под голямо напрежение. Разбира се, най-ключовият гейм беше при 5-5, когато успях да пробия, въпреки че той поведе с 40-0 на свой сервис. Проправих си път до 40-40 и взех подаването му, но все пак мисля, че спасените точки за пробив тази вечер бяха по-важни. Той пропусна всичките си седем шанса, докато аз използвах и двете си възможности.

В началото на втория сет Федерер премина и границата от 9,000 аса в професионалната си кариера. "Спомням си точния момент, защото се нуждаех от пет аса днес и ги броях - не скри швейцарецът. Хубаво е, че успях да го направя днес, за да не мисля никога повече за това. Или поне, докато не запиша още хиляда аса на сметката си".

А Джокович, който за първи път загуби финал в Дубай заяви: "Роджър заслужаваше да спечели. Мисля, че изиграхме силен и оспорван мач, в който няколко точки решиха победителя. Знаех каква тактика ще приложи срещу мен днес, но ако не използваш шансовете си срещу Федерер, той непременно ще отвърне. Въпреки загубата не смятям, че се представих слабо".

"Роджър просто беше твърде стабилен в точките, в които има шанс да го пробия - продължи Ноле. - Той сервираше много силно, завърши с немалко асове и като цяло направи страхотен мач. Всъщност съм доволен от представянето си и физическото си състояние в края на турнира. Мотивиран съм и се надявам да мога да задържа това високо ниво с напредването на сезона".