На 12 и 13 септември в Москва, Русия за 4-ти път се проведе международния турнир по таекуондо Russia Open. В него участваха над 400 състезатели. Турнирът е от ранг G-1 и дава възможност на медалистите да се преборват и класират за Олимпийските игри в Рио 2016 г. В състезанието взеха участие Даниел Турнов (-63 кг.), Владимир Далаклиев (-68 кг.) и Теодор Георгиев (-74 кг.), ръководител и главен треньор – Христо Михалчев.

В първия ден се съревновава Владимир Далаклиев. Националът спечели най-високото отличие в категорията си. Влади премина през казахстанец в първия кръг, който победи с 09:02, след което жребият му отреди да се изправи срещу европейския шампион за юноши до 21 г. – Вячеслав Минин. Влади победи със златна точка в допълнителния 4-ти рунд. На полуфинала Далаклиев победи друг руснак с резултат 06:03. Перфектното представяне на Владимир завърши след победа над брата на Вячелсав – Константин Минин, който е под номер 23 в Световната ранг листа в олимпийска категория до 68 кг. Далаклиев победи с 08:07.

След втория ден на международния турнир българския тим прибави в актва си едно бронзово отличие на Теодор Георгиев (-74 кг.). Жребият отреди Теди да се сблъска с 5-ма съперници. В първия кръг надделя над руснак с 09:03, във втория преодоля беларусин с 10:05, на четвъртфинала отново руснак се опита да спре Теодор, но българинът го помете с резултат 13:05, в полуфиналната среща умората надделя и Георгиев загуби от Никита Кривченко (Русия), който в последствие спечели златото в категория до 74 кг., което осигури 3-о място на Теодор.

Третият българин в първенството - Даниел Турнов (-63 кг.) не пожъна успех в първата си среща, която загуби с резултат 07:03. Трябва да отбележим, че Турнов все още във възрастова група юноши, но се състезава при мъже с цел трупане на опит и опознаване на бъдещите противници в тегловата категория.