Левски успя да победи един от най-трудните си съперници. „Сините" се наложиха с 1:0 над Черно море в един от най-интересните мачове от 13-ия кръг на „А" група.

С този успех възпитаниците на Стойчо Стоев остават на върха, вече с две точки повече от Литекс. Както е известно, в Ловеч „оранжевите" не успяха да победят Локо (Пд), завършвайки 0:0.

В срещата на „Герена" единственото попадение стана дело на защитник. В герой за „сините" се преявърна Максимилиан Карнер, който беше точен в 44-ата минута.

Срещата започна с натиск на Левски. „Сините" търсеха упорито път към вратата на Китанов. В 15-ата минута се стигна до първата по-сериозна възможност. В положение Минев намери Цонев, който центрира към Диаби. Нападателят от няколко метра обаче стреля над вратата. В 34-ата минута „сините" бяха близо до попадение след като Цонев центрира от фаул, Прохазка отклони с глава, но Китанов се намеси решително. 

В 44-ата минута Левски най-после намери търсеното.   Карнер засече центриране от корнер и насочи отлично с глава, а на голлинията Михаил Венков опита да изчисти, но безуспешно - 1:0.

През втората част Левски продължи да владее инициативата. Като цяло вторите 45 минути отстъпваха като качество на първите.

В 60-ата минута  Живко Миланов центрира в наказателното поле към Умар Диаби, той игра с глава, но не произлезе нищо. След това топката остана във владение на Левски. Мигел Бедоя навлезе в наказателното поле, а Клок се опита да осуети опасността, в резултат на което последва съприкосновение между двамата, а испанецът протестираше за дузпа. Съдията Георги Йорданов обаче подмина ситуацията.

До края на мача, „моряците" опитаха натиск, но така и не успяха да намерят верния път към вратата на Йоргачевич.

След този двубой Левски е лидер с 25 точки. Черно море остава 5-ти с 18 точки.

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ