Доброто представяне на Димитър Бербатов в суботния мач между Манчестър Юнайтед и Блекбърн провокира изключително критичните медии на Острова да похвалят изявите на българина. Бербатов игра много силно срещу Роувърс, като дори успя да отбележи гол, след ефектно завъртане и мощен удар.

„Скай Спортс", "Манчестър Ивнинг Нюз", Goal.com и "Индипендънт" определят капитана на българския национален отбор като играч на мача, давайки му най-висока оценка - 8.
Вестник „Индипендънт" коментира, че деветката на „червените дяволи" е успял да запълни голямата празнина, която е оставил Кристиано Роналдо, след като си е тръгнал в посока Реал (Мадрид).

Друг вестник „Дейли Мейл" допълва, че Берба е показал на всички, че си заслужава всеки един паунд, който е платен за него. Авторитетното издание „Таймс" излезе с материал, в който казва, че с играта си благоевградчанинът е доказал, че трябва да носи цветовете на един от най-големите отбори в света.

Самият български национал сподели, че е много доволен от успеха на неговия тим. Той добави, че се чувства много добре от факта, че е успял да реализира толкова красиво попадение във вратата на Пол Робинсън.

„Радвам се, че се върнахме на победния път. Всички трябва да бъдат щастливи, тъй като постигнахме много ценен успех. През първото полувреме имах няколко възможности за гол, но не успях да ги реализирам. Доволен съм, че вкарах толкова красиво попадение.

Винаги е трудно да играеш срещу тим като Блекбърн. Винаги е хубаво, когато направиш нещо специално в мача и то помогне на теб и съотборниците ти, за да спечелите", каза Бербатов.