Рой Кийн не остана безучастен след снощния мач на Манчестър Юнайтед срещу ПСВ (Айндховен). „Червените дяволи" не си дадоха много зор на „Олд Трафорд" и записаха нулево реми с холандския тим. Отборът на Луис ван Гаал не впечатли с атрактивен футбол, даже напротив - липсваха атаки, тимът нямаше много положения и по този начин не успя да задържи първото място в своята група в Шампионска лига.

Бившият капитан на Юнайтед се изрази доста остро към настоящия капитан на отбора Уейн Рууни. Според Кийн нападателят е извън форма, не просто физически, а и психически.

Рууни определено не блести през този сезон, като е успял да отбележи само 7 гола във всички турнири до момента.

„Психически не изглежда стабилен, физически също не демонстрира добра форма. Трябва да погледне себе си най-накрая", заяви Кийн пред ITV.

„Уейн показва липсва на самообладание и качества и има вина точно толкова, колкото и останалите. Той трябва да е човекът, който да ги ръководи. Това, което пази историята за Рууни е наистина впечатляващо, неговият голов рекорд е фантастичен, но сега, когато е капитан на отбора, има повече отговорности и трябва да бъде на ниво", добави ирландецът.