Треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви, че победата над новака в "А" група Хасково е била задължителна. "Оранжевите" се наложиха с 2:0, с което се изкачиха на 2-ро място във временното класиране на "А" група с 16 точки, а лидер със 17 е ЦСКА.

"Победата беше задължителна за нас. Ние притежавахме през повечето време топката, опитахме се да играем добър и хубав футбол. През по-голямата част от срещата това се получи. Но имахме и грешки, които трябва да поправим за другите мачове. Не сме пестили сили за предстоящия двубой с Лудогорец. Мачът не беше толкова лек, колкото изглеждаше отвън. Вложихме много характер, заряд и агресия, иначе такива отбори трудно се побеждават", заяви легендата. 

Наставникът на Хасково Димчо Ненов обаче беше на другия полюс след поредната загуба на отбора в елита.

"Това са ни възможностите, можеше да загубим и с повече. Ние нямаме допирни точки с Литекс, това е изключително добър отбор с качествени чужденци и българи. Опитахме се в началото да ги затворим колкото са ни възможностите и да се възползваме от контраатаки, но се видя, че ни липсва на моменти спокойствие, класа и опит. Опитахме се да играем футбол, не сме се затваряли, но се вижда, че имаме доста пропуски", каза Ненов.