Рафаел Надал отказа мач с представител на елита на световния тенис. Имиджът на новото лошо момче Ник Кириос явно е толкова отровен, че Рафа не пожела да играе с него на двойки, по време на благотворително събитие на тенис академията на Джон Макенроу.

Двамата трябвало да излязат заедно на корта, но програмата била променена в последния момемт - испанецът изигра двубой на сингъл срещу Лейтън Хюит, а на двойки сили премериха Кирьос и Джон Макенроу срещу Патрик Макенроу и Йонас Бьоркман.

Когато Надал беше попитан в сряда за случката с Кирьос, вместо него думата взе Макенроу. Според американеца Надал трябва да бъде стандарт за поведение на талантливия младок.

"Напрежението го е завладяло. На 20 години и аз съм правил много глупави и неуместни неща, но хубавото беше, че имаше от кого да се уча", допълни Джон. Австралиецът пък отговори само на един въпрос относно случката със Стан Вавринка, като каза, че това е приключило и всички са продължили напред.

"Това е част от пътуването - допълни Кириос. - Никой не е бил идеален на 20. Не беше хубаво, поучих се и с всеки ден ставам все по-зрял." 38-ият в ранглистата на ATP Кирьос каза още, че на този US Open може да е големият му момент. "Мисля, че шансовете ми са сериозни. Миналата година загубих тук в третия кръг, въпреки че се представих силно. Сега играя на наистина високо ниво", завърши 20-годишният Ник, който в първи кръг има за съперник Анди Мъри.