Николай Ишков - директор на „Арена Армеец" - изрази задоволството си от факта, че залата приема първия в историята на страната ни АТР турнир - „Garanti Koza Sofia Open".

Най-успешният управник на залата ни не пожела да коментира факта, че Григор Димитров не прие поканата на организаторите да вземе участие в надпреварата, но не отрече, че интересът към състезанието е можел да бъде по-сериозен при евентуално негово присъствие в София.

Ето какво сподели Ишков по темата:

„Турнирът е исторически. Наистина се надявам хората да разбират за състезание от каква степен на значимост става въпрос.

За феновете на тениса това е изключително събитие, защото тези звезди, които гледаме по традиция само по телевизията, сега са в страната ни и нашите представители имат възможността да премерят сили с тях.

Уникално постижение, така оценявам аз турнира. И преди малко гледах срещата между Колшрайбер и Стаховски и бях много доволен от това, че те играят на родна земя.

Не искам да навлизам в детайли по темата „Григор Димитров". Ясно е, че той беше поканен, но не пожела да присъства. Решението е негово. Всеки преценява сам за себе си. И сами можете да си отговорите на въпроса дали посещаемостта в залата щеше да е различна, ако той беше тук.

Благодарим на Министерството на спорта за подкрепата, която ни оказва в последната година. Смятам, че вършим качествено и доста пълноценно съвместната си работа".