Нападателят на Тотнъм Роман Павлюченко определи като "арогантен сноб" своя предшественик Димитър Бербатов.

Руснакът, който наследи в Тотнъм фланелката с номер 9 от Бербатов, разкри в интервю за руски вестник, че в Тотнъм никак не обичат българина, защото се държал арогантно.

Павлюченко коментира, че завръщането на Роби Кийн в Тотнъм е било посрещнато много радушно в клуба, но съвсем различно би било, ако Бербатов отново облече екипа на Тотнъм.

"Роби Кийн има огромен авторитет в съблекалнята и винаги е бил обичан, доколкото мога да преценя. Съвсем различно би било, ако се завърне Бербатов. Чух приказки, че Бербатов е арогантен сноб, който след тренировка хвърля мръсните си обувки на
човека, който отговаря за прането с думите: "Изчисти ми ги". Никой не харесва такива хора", каза Роман Павлюченко, цитиран от Дейли Мейл.

Руският нападател направи и друго бомбастично изказване, признавайки, че мечтае един ден да заиграе за Манчестър Юнайтед.

"Няма как да не мечтая за това. Манчестър Юнайтед е върхът в Англия и това е следващата ми цел. Но много искам да им вкарам гол на мача в неделя", каза Павлюченко.