Участието на ЦСКА във "В" група е унижение за цяла България. Това сподели председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев в интервю за Евроком.

"Според мен, футболният съюз да решава бъдещето на ЦСКА, е много смешно. Аз от много отдавна знам какво ще се случи. Не се надавам на някакво добро и адекватно решение от тяхна страна. От 15 години, на нас ни се представят точки и клаузи от закона, как не могат да се получат нещата. Навсякъде се появяват малки параграфчета 22, които ни спъват. Хората, които докараха ЦСКА до това положение са ясни, но малко се говори за тях. Защо не изкарат документи да се види? ЦСКА от 20 години е клуб, който е раздиран и нападан. Знае се заплатата на чистача, мияча и вратаря. Нещата, които се случват в ЦСКА, не са случайни. Те са много добре премерени и планирани.

Аз мога лимитирано да говоря от името на Гриша Ганчев, но това което мога да кажа е, че нямаме разминавания във вижданията за бъдещето на клуба. Мога да спомена, че в следствие на този не случаен натиск ние сме загубили 20 клуба. Гриша Ганчев е поел ангажимент да се противопостави на този натиск и да заздрави клуба. Залъгаха ни. Казаха, че ЦСКА ще играе в долните девизии и всичко ще е наред. Те продължават. Всеки ден, нещо ново. Участието на ЦСКА във "В" югозападна не е унижение за клуба, това е унижение за цяла България", каза той.