Базел се класира за осминафиналите в Шампионската лига, след като завърши наравно 1:1 като гост на Ливърпул в решителен последен мач от шести кръг в Група „Б" на Шампионската лига. Благодарение на спечелената точка швейцарците събраха на сметката си 7 точки, като по този начин си гарантираха второто място в групата (след Реал Мадрид) и вече очакват съперника си в следващата фаза на турнира.

Гостите показаха страхотен  характер и с оглед на това заслужено се добраха до целта си да се класират за директните елиминации на най-комерсиалния турнир. Домакините пък ще продължат участието си в Европа, но във втория по сила турнир - Лига Европа.

Фрай вкара първото попадение в срещата, което бе реализирано в 24-ата минута, докато Джерард изравни за домакините в 81-ата минута. След този мач Базел финишира втори в своята група със 7 точки, а Ливърпул на 3-ото място с актив от 5 точки.

Доста интересно е да се вметне, че Ливърпул продължава да не е допускал поражение от швейцарски отбор на "Анфийлд".

Отборът домакин обаче бе с човек по-малко през последните 25 минути, след като Маркович получи директен червен картон, след като посегна към Сафари и последният падна на земята, като се хвана за лицето.