Камило Плачи е най-вероятният нов старши треньор на волейболните на­ционали. До изненадващото назначение може да се стигне заради отказа на Силвано Пранди да води българския тим.

Италианският специалист трябваше да заеме мястото на уволнения в неделя Радостин Стойчев. Първоначално Учителя прие поканата на федерацията, но вчера изпрати официално съобщение до българските медии, припомня "24 часа".

„За мен е истинско удоволствие да работя за България и поради тази причина приех поканата. Събитията през последните дни обаче ме накараха да пром и от коментарите в медиите, че е дошъл в София не за да води треньорски се­минар, а да смени Стойчев.

Късно вчера ръководството на федерацията вече е предложило на Плачи, който принципно е приел. Досегашният помощник на Радостин, който дълги години работи и с Пранди, е все още в България.

За да бъде пълна драмата, вчера стана ясно, че и Андрей Жеков обмисля се­риозно да се откаже от националния. Той се присъединява към суперзвездата Матей Казийски. Матей Казийски и Андрей Жеков са против треньорските рокади в националния отбор.

Техният приятел и капитан на националния Владимир Николов ще опита всичко възможно да ги разубеди. Нападателят призова да бъде организирана среща на целия отбор.

„Ситуацията е изключително неприятна. Надявам се да намерим най-доброто решение и да се обединим в името на България", заяви Николов.