Смесената щафета на България завърши на 18-о място на , което се провежда в Контиолахти, Финландия.

Българският отбор в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Владимир Илиев и Красимир Анев остана на 4:световното първенство по биатлон57.5 минути от новите шампиони Чехия. На второ и трето място останаха съответно отборите на Франция и Норвегия.

Смесената щафета включва две жени и двама мъже, които стрелят по два пъти от двете положения. Мъжете бягат по 7,5 километра всеки, докато за дамите дистанцията е по 6 километра.

Българите използваха 13 допълнителни патрона, като любопитното е, че и при четиримата състезатели първата стрелба беше почти перфектна- само един пропуск за четиримата, докато при втория рубеж нашите не улучиха 12 пъти, а Стоянова въртя наказателна обиколка.

Йорданова и Стоянова задържаха българската щафета на 22-ото място, но Илиев и най-вече Анев наваксаха доста. На последното завъртане Анев изпревари 4-ма съперници и финишира 18-и. От биатлонистите на 4-и пост той се нареди трети след Мартен Фуркад и Ондрей Моравец.

Чехия се нуждаеше от осем допълнителни патрона, но в крайна сметка триумфира първа с време 1:18,50.4  часа, като изпревари с 20.7 секунди Франция, на която също бяха необходими осем допълнителни зареждания. За Чехия караха звездите на женския биатлон Вероника Виткова и Габриела Соукалова, както и Михал Слесингер и Ондрей Моравец.

Французите, които бяха големите претенденти за златните медали, излязоха с Ане Бескон, Мари Дорен Абер, Жан-Гийом Беатрикс и Мартен Фуркад. На третото място остана Норвегия на 27,7 секунди след победителите. Норвежците трябваше да направят една допълнителна обиколка и се нуждаеха от три допълнителни патрона.